Конгрес США досяг згоди про остаточне затвердження нових санкцій проти РФ

Конгрес США досяг згоди про остаточне затвердження нових санкцій проти РФ

Укрінформ
Законодавці в Конгресі США досягли принципової домовленості щодо остаточного затвердження Сенатом законопроекту, який посилить санкції проти Росії та обмежить повноваження президента скасовувати їх.

Про це повідомило в ніч проти середи американське впливове видання The Hill.

"Сенат просуватиметься далі, щоб затвердити санкції проти Ірану і Росії, як це було прийнято спочатку, шість тижнів тому, а також санкції проти Північної Кореї, розроблені Палатою Представників", - заявив з цього приводу голова Комітету з питань міжнародних відносин Боб Коркер.

Читайте також: Іран обіцяє відповідь на нові санкції США

Він пояснив, що після обговорення з керівником республіканської більшості Палати представників Кевіном Маккарті вони досягли угоди, "яка дозволить нам відправити законодавство із санкціями на стіл президента".

При цьому не йдеться про зміну положень щодо санкцій проти Росії, або обмежень президента скасовувати їх одноосібно. Основна суперечка полягає в підходах двох палат до покарання Північної Кореї, які Палата представників додала до свого варіанту законопроекту.

Читайте також: Порошенко про санкції США: Ціна агресії має зростати

У цьому зв'язку повідомляється з посиланням на речника конгресмена Маккарті, що санкції проти КНДР залишатимуться в остаточному варіанті законопроекту. Але, як зазначив сенатор Коркер, очікується, що нижня палата прийме окремий проект закону щодо північної Кореї після літніх канікул.

Як повідомляв Укрінформ,  у вівторок Палата представників переважною більшістю голосів (419 проти 3) прийняла проект закону з новим пакетом санкцій проти Росії, Ірану, а також Північної Кореї. Документ повинен також бути затверджений Сенатом та підписаний президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-