Конгрес США прийняв закон із новими санкціями проти Росії

Конгрес США прийняв закон із новими санкціями проти Росії

Укрінформ
Нижня палата американського Конгресу переважною більшістю голосів затвердила проект закону з новим пакетом санкцій проти Росії, Ірану, а також Північної Кореї.

Голосування завершилося на початку шостої години вечора за Вашингтоном, передає власний кореспондент Укрінформу.

За проект закону висловилися 419 членів нижньої палати, проти проголосували лише троє конгресменів-республіканців.

Як зазначав в ексклюзивному коментарі Укрінформу з цього приводу незалежний експерт Орест Дейчаківський, "підтримка розширених санкцій проти Росії в Конгресі з такою переважною кількістю голосів означає що законодавці прекрасно усвідомлюють, яку небезпеку становить Росія".

Читайте також: Тіллерсон виступає за продовження санкцій проти Росії - Держдеп

Крім того, за словами експерта, це "демонструє потужний меседж на підтримку України".

Попри те, що законодавці досягли більшості, яка може подолати вето президента, експерт не виключив, що Дональд Трамп може скористатися цією прерогативою, однак, за його словами, "це малоймовірно".

Читайте також: Санкції США проти Росії: постраждати можуть вісім компаній з Європи - ЗМІ

За процедурою, верхня палата Конгресу США має переголосувати законопроект, який вже був підтриманий Сенатом з кількістю голосів 98 проти двох у червні. У нинішньому вигляді проект закону також передбачає санкції проти Північної Кореї, яких не було у варіанті Сенату.

У Білому домі досі не прокоментували намір президента Трампа затвердити законопроект. За словами речниці адміністрації президента Сари Сандерс, Дональд Трамп хоче вивчити документ та переконатися, що "ми можемо отримати найкращий варіант для американського народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-