Росіяни шпигували за кампанією Макрона через фейкові Fb-сторінки - Reuters

Росіяни шпигували за кампанією Макрона через фейкові Fb-сторінки - Reuters

Укрінформ
Російські розвідники намагалися шпигувати за виборчою кампанією нинішнього президента Франції Еммануеля Макрона, створивши фейкові облікові записи на Facebook.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американського конгресмена, ім'я якого не називається, та ще двох осіб, знайомих із ситуацією. 

"Близько двох десятків облікових записів на Facebook було створено для проведення спостереження за посадовими особами кампанії Макрона та іншими особами, близькими до нього", - йдеться у повідомленні.

Так, у квітні в компанії Facebook заявили, що їм довелося вжити заходів проти фейкових акаунтів, які поширювали дезінформацію про вибори у Франції. Facebook підтвердив Reuters, що виявив шпигунські облікові записи у Франції та деактивував їх.

Читайте також: У Меркель і Макрона розповіли про телефонні розмови з Порошенком і Путіним

За словами джерел, кількість облікових записів у Facebook, які було деактивовано у Франції через поширення пропаганди або спам, більша частина з яких пов'язана з виборами, - зросла до 70 тис. із 30 тис. облікових записів, які компанія розкрила у квітні.

Джерела також повідомили, що до шпигунської кампанії входили російські агенти, які представлялися друзями друзів партнерів Макрона і намагалися зібрати особисту інформацію від них.

Як зазначається, раніше не повідомлялося про зусилля розвідників проникнути в соціальні мережі представників Макрона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-