Трампу політично невигідно ветувати нові санкції проти Росії – експерт

Трампу політично невигідно ветувати нові санкції проти Росії – експерт

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп теоретично може застосувати право вето щодо нового законопроекту із санкціями проти Росії, однак це виглядатиме ще однією його політичною поразкою перед Конгресом.

Таке переконання висловив в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу колишній політичний радник Гельсінської комісії США, нині незалежний експерт Орест Дейчаківський.

"Я думаю, що застосовувати вето абсолютно не в інтересах Трампа. Якщо він скористається цим правом проти законопроекту, який отримав таку значну підтримку обох партій і в Сенаті, і в Палаті представників, це надзвичайно негативно відобразиться на його підтримці серед республіканців", - зауважив експерт.

Крім того, продовжив він, це було би "додатковою політичною поразкою президента, оскільки тоді Конгрес знову продемонстрував би свою перевагу над Білим домом".

Читайте також: Сенат США обговорить новий законопроект на заміну Obamacare

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Палата представників США прийняла законопроект із санкціями проти Ірану, Росії й Північної Кореї. Документ серед іншого позбавляє повноважень президента скасовувати діючі санкції проти Росії в одноосібному порядку.

Законопроект ще повинен пройти процедуру затвердження в Сенаті, після чого буде відправлений на підпис президенту. Трамп матиме десять днів для того, щоб прийняти своє рішення щодо проекту закону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-