Рогозіна просять визнати в Молдові персоною нон-грата

Рогозіна просять визнати в Молдові персоною нон-грата

Укрінформ
Екс-депутат парламенту Молдови В'ячеслав Іоніце та кілька керівників неурядових організацій ініціювали збір підписів під петицією про визнання віце-прем'єра уряду РФ Дмитра Рогозіна персоною нон-грата.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Підписанти цього Звернення, обурені останніми заявами Дмитра Рогозіна і стурбовані відкритою підтримкою високопоставленими особами Російської Федерації військових навчань на території Придністровського регіону, просимо компетентні органи накласти заборону на в'їзд в Республіку Молдова та оголошення персоною нон-грата Дмитра Рогозіна», - йдеться в петиції.

Читайте також: Чорногорія заборонила в'їзд 149 громадянам РФ і України за анексії Криму

Автори Звернення вважають, що "Дмитро Рогозін особисто брав участь у збройному конфлікті проти конституційної влади Республіки Молдова в 1992 році,а також продовжує відкрито погрожувати війною Республіці Молдова, підтримуючи сепаратистський режим в Тирасполі у військовому і політичному відношенні, порушуючи норми міжнародного права, включаючи положення Базового політичного Договору між Республікою Молдова та Російською Федерацією".

На їхню думку, російський віце-прем'єр неодноразово ставив під сумнів суверенітет і територіальну цілісність Республіки Молдова, підтримуючи прямо і недвозначно мілітаристський сепаратизм.

Читайте також: Заява парламенту Молдови погіршить відносини з Москвою – Додон

Автори петиції просять компетентні органи Республіки Молдова денонсувати так звану посаду спеціального представника Президента РФ щодо Придністров'я - посаду фальшиву та маніпулятивну.

Петиція адресована парламенту, уряду і президенту Республіки Молдова.

Як повідомляють молдавські ЗМІ, Дмитро Рогозін планує 29 липня прийняти участь у заходах, приурочених до 25-річчя миротворчої місії на Дністрі. Заходи відбудуться на території невизнаного Придністров'я. За непідтвердженою поки інформацією, у заходах планує взяти участь і президент Молдови Ігор Додон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-