Анкара та Москва підписали контракт на поставку комплексів С-400

Анкара та Москва підписали контракт на поставку комплексів С-400

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара досягла прогресу в питанні придбання російської зенітно-ракетної системи С-400, сторони підписали відповідні документи.

Про це він повідомив на засіданні парламентської фракції Партії справедливості і розвитку, передає агентство Anadolu.

«Ми зробили необхідні кроки і підписали контракт на постачання С-400 з Російською Федерацією. Ми побачимо ці комплекси у нас в країні», - сказав глава турецької держави.

Ердоган додав, що також буде налагоджено спільне виробництво ЗРК С-400.

Читайте також: Росія перекине в окупований Крим ще один полк С-400 – ЗМІ

Відповідаючи на питання про те, чи стане закупівля російських С-400 причиною для стурбованості США, президент Туреччини зазначив:

«Будь-яка держава знаходиться у пошуках найідеальніших методів забезпечення своєї національної безпеки. Якщо є можливість налагодити спільне виробництво, то такий вибір переважає. Турецьке керівництво декілька років пропонувало американським партнерам укласти аналогічну угоду, але переговори виявилися безрезультатними. Після цього Туреччина вимушена була продовжити пошуки», - сказав Ердоган.

Він вказав на те, що країна-член НАТО - Греція довгі роки користується ЗРК С-300 і усі мовчать, а коли справа доходить до Туреччини, то це починає викликати стурбованість.

У квітні Туреччина, яка входить в НАТО, заявила, що підійшла до "фінальної стадії" переговорів про поставки російських зенітно-ракетних систем. Водночас Туреччина не зможе інтегрувати С-400 у систему озброєнь НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-