Євросуд зобов'язав РФ виплатити компенсацію засудженим у справі Нємцова

Євросуд зобов'язав РФ виплатити компенсацію засудженим у справі Нємцова

Укрінформ
Європейський суд з прав людини присудив 6 тисяч євро Темірлану Ескерханову, засудженому за вбивство Бориса Нємцова.

Про це повідомляється на сайті ЄСПЛ у кейсі «Ескерханов та інші проти Росії».

«Держава-відповідач має сплатити пану Ескерханову протягом трьох місяців з дати, коли рішення стане остаточним відповідно до пункту 2 статті 44 Конвенції, 6 000 євро (шість тисяч євро), як справедливу сатисфакцію (позов - ред), це буде конвертовано у валюту держави-відповідача за курсом, чинним на дату розрахунку, плюс будь-який податок, який може бути стягнуто», - йдеться в рішенні.

Ескерханов, а також інші фігуранти справи, брати Анзор і Шадід Губашеви, скаржилися на умови утримання в московському СІЗО і під час транспортування. Раніше адвокати Губашевих і Ескерханова заявили про досудову угоду з Росією з приводу скарг до ЄСПЛ. Ескерханову Мін'юст запропонував компенсацію 6 тисяч євро, а братам Губашевим - по 6,5 тисячі.

ЄСПЛ відхилив скарги Губашевих, оскільки вони розголосили параметри досудової угоди з російським урядом.

За інформацією «Коммерсанта», скарги на жорстоке поводження в ЄСПЛ подали і інші фігуранти справи про вбивство Нємцова Заур Дадаєв і Хамзат Бахаєв. 

Читайте також: Вбивство Нємцова: донька політика оскаржила вирок

У липні суд визнав Дадаева винним у безпосередньому виконанні вбивства Нємцова, його засудили до 20 років суворого режиму. Його спільники отримали від 11 до 19 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-