Вбивство Нємцова: донька політика оскаржила вирок

Вбивство Нємцова: донька політика оскаржила вирок

Укрінформ
Адвокати доньки Бориса Нємцова Жанни Нємцової подали апеляційну скаргу на вирок Московського окружного військового суду, винесений у справі про вбивство політика.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на адвоката Ольгу Михайлову.

"Нами як представникам Жанни Нємцової подано апеляційну скаргу на вирок Московського окружного військового суду, в якій ми просимо скасувати вирок і повернути справу до прокуратури", - сказала Михайлова.

У скарзі оскаржується кваліфікація злочину за статтею «вбивство» (стаття 105 КК РФ) замість «посягання на життя державного або громадського діяча» (стаття 277 КК РФ). "Борис Юхимович Нємцов був депутатом Ярославської обласної думи, співголовою партії "Парнас", - пояснила адвокат.

У справі про вбивство політика Бориса Нємцова були засуджені п'ять осіб - Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеві, Темірлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв. Дадаєв, якого визнали виконавцем вбивства, засудили до 20 років суворого режиму. Інші фігуранти отримали терміни від 11 до 19 років позбавлення волі.

Читайте також: Убивство Нємцова: колишня присяжна розповіла про погрози на її адресу

Ніхто з обвинувачених у суді не визнав своєї провини. Ті з них, хто під час розслідування надав зізнавальні свідчення, відмовилися від них, пояснивши зізнання тиском з боку слідства.

На думку слідства, засуджені були найманими виконавцями вбивства, а замовив його Руслан Мухудінов, водій заступника командира чеченського батальйону «Північ» Руслана Геремєєва. Він знаходиться в розшуку. Адвокати сім'ї Бориса Нємцова, проте, називали організатором вбивства самого Геремєєва, який неодноразово згадувався в матеріалах справи, але навіть не був допитаний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-