Убивство Нємцова: колишня присяжна розповіла про погрози на її адресу

Убивство Нємцова: колишня присяжна розповіла про погрози на її адресу

Укрінформ
Олександра Карасьова, присяжна у справі про вбивство Бориса Нємцова, яку суддя виключив з колегії через п'ять місяців після початку процесу, розповіла про погрози на її адресу.

Про це повідомляє портал "Медиазона".

За словами Карасьова, після виключення з колегії їй відкритим текстом дали зрозуміти, що в разі порушення зобов'язань підписки про нерозголошення "при бажанні можуть притягнути не тільки за прописаними в підписках статтями КК, а й за перешкоджання правосуддю, а також "організувати" справу за одержання хабара або шахрайство".

Формально Карасьову виключили через те, що в листопаді 2016 року вона була представником у суді по трудовому спору в Івановській області, але колишня присяжна впевнена, що це "був радше формальний привід для виключення".

Інший присяжний, Володимир Огуєнко, який вийшов з колегії за місяць до вердикту, розповів, що Карасьова була однією з найуважніших присяжних. Сама Карасьова вважає, що її видалили з процесу, оскільки вона багато цікавилася зв'язками фігуранта справи Тамерлана Ескерханова з колишнім заступником командира батальйону "Сєвєр" Русланом Геремєєвим, якого адвокати сім'ї Нємцова вважають замовником убивства.

Читайте також: Захист Дадаєва оскаржив вирок у справі про вбивство Нємцова

Політик Борис Нємцов був убитий 27 лютого в центрі Москви. У справі про вбивство обвинуваченими проходили п'ятеро осіб, у тому числі колишній військовослужбовець батальйону "Сєвєр" Заур Дадаєв - його вважають вбивцею Нємцова.

Колегія присяжних складалася з 22 осіб. До кінця процесу в ній залишилося 13 присяжних. Більшість присяжних оголосили всіх фігурантів справи винними і такими, що не заслуговують на полегкість. Не по всіх фігурантах присяжні голосували одностайно: найбільше сумнівів у них було в вині Хамзата Бахаєва, якого сім'я Нємцова вважає невинним. У результаті Дадаєв отримав 20 років колонії; інші фігуранти - від 11 до 19 років. Бахаєв отримав менше за всіх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-