Дуда знайшов помилку в cкандальному законі про Верховний суд

Дуда знайшов помилку в cкандальному законі про Верховний суд

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда виявив порушення законодавчих норм у законі про Верховний суд. Маршалок Сенату Станіслав Карчевський після цього задекларував, що вища палата польського парламенту на наступному тижні може виправити “дрібну помилку”.

Про це інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Президент як юрист помітив два різних записи в законі, що стосуються одного й того ж питання. Законодавці цього не помітили і не виправили, а це порушує принципи правильної законодавчої роботи”,- заявив в ефірі Польського радіо речник президента РП Кшиштоф Лапінський.

Йдеться про статті 12 і 18 закону, де в одному випадку написано, що загальні збори суддів Верховного суду представляють президенту п'ять кандидатів на голову цього суду, а в іншому йдеться, що вони пропонують на цю посаду главі держави лише три кандидатури. 

Читайте також: Польщу здивувала критика судової реформи з боку США

Маршалок Сенату Карчевський в суботу написав у Твіттері, що у законі про Верховний суд виявлено “дрібну помилку” щодо кількості кандидатів, і це “вимагає швидкої поправки”.

“Сенат може представити її на засіданні в липні”,- підкреслив Карчевський.

Як інформувало агентство, правляча у Польщі партія PiS змінила три закони - про Верховний суд, Національну суддівську раду і суди загальної юрисдикції.

Зміни до закони про судову систему викликали масові протести в Польщі, які тривають й досі.

Президент Польщі має 21 день на те, щоб підписати закони, або ж накласти на них вето.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-