Польщу здивувала критика судової реформи з боку США

Польщу здивувала критика судової реформи з боку США

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Польщі висловило здивування критичною заявою Держдепартаменту США щодо змін у судовій системі, які має намір запровадити правляча партія “Право і Справедливість” (PiS).

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми здивовані фактом, що речник Держдепартаменту США зайняла офіційну позицію у справі законодавчого процесу, який триває в Польщі”,- йдеться в заяві.

На переконання польського зовнішньополітичного відомства, усі заяви, що стосуються змін у судовій системі, є “передчасними” з огляду на факт, що законодавчий процес ще триває.

Читайте також: Орбан обіцяє захистити Польщу від "інквізиції" ЄС через судову реформу

“Закон, який реформує судочинство, не порушуватиме незалежність судової системи і суддів, а має на меті лише відновлення довіри громадян до судової системи”,- йдеться в заяві польського МЗС.

Наголошується, що польські реформи судової системи “відповідають духу судових систем інших європейських країн”.

Під час прес-конференції у п'ятницю речниця Держдепартаменту США  Хізер  Науерт заявила, що Вашингтон “занепокоєний законодавчими кроками польського уряду, які, як видається, обмежують судову владу і потенційно можуть послабити правову систему”.

Як інформувало агентство, партія PiS змінила три закони - про Верховний суд, Національну суддівську раду і суди загальної юрисдикції. Таким чином, як переконує влада, вона хоче позбутися патологій у судовій системі країни. Опозиція і більшість суддівського корпусу наполягають, що це є спробою підпорядкувати судову владу виконавчій. Опозиційні партії та ряд громадських організацій вимагають від президента, щоб він наклав вето на закони про судочинство, прийняті правлячою партією PiS.

У найближчі дні президент Польщі Анджей Дуда повинен підписати закони, або ж накласти на них вето.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-