Нові подробиці скандалу з сином Трампа: Весельницька була адвокатом ФСБ

Нові подробиці скандалу з сином Трампа: Весельницька була адвокатом ФСБ

Укрінформ
Скандал із зустріччю представників президентської кампанії Дональда Трампа, в тому числі його старшого сина, з адвокатом із Росії Наталією Весельницькою набув нових подробиць, які свідчать, що юрист представляла інтереси ФСБ в російському суді.

Про це повідомило в п'ятницю інформагентство Reuters

"Російський адвокат, яка зустрічалася з Дональдом Трампом-молодшим після того, як його батько став кандидатом від республіканців на президентських виборах у 2016 році, як вважається, протягом багатьох років мала серед своїх клієнтів російську спецслужбу ФСБ", - зазначає інформагентство із посиланням на записи в судових документах, з якими мало змогу ознайомитися.

Документи свідчать, що Весельницька успішно представляла інтереси ФСБ у правовій суперечці щодо володіння високовартісною нерухомістю в північно-західній частині Москви в період з 2005 по 2013 роки.

Читайте також: Скандал з сином Трампа: російський адвокат готова дати свідчення в США

При цьому зазначається, що це не є підставою вважати Весельницьку представником російського уряду або спецслужби, що вона в принципі заперечує. "Але той факт, що вона представляла ФСБ у судовому процесі, може викликати питання серед деяких політиків у США", - підкреслює видання.

Адміністрація Обами торік внесла ФСБ до списку санкцій через роль організації в процесі втручання в президентські вибори. Сама Весельницька поки не коментує свою співпрацю з ФСБ, так само як і в російській спецслужбі уникають коментарів із цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх тижнів у США виник новий політичний скандал навколо зустрічі старшого сина президента Трампа з російським юристом Наталією Весельницькою, яка, за повідомленнями, представляла інтереси Кремля. При цьому Трамп-молодший оприлюднив зміст своїх електронних листів, у яких зазначалося, що Весельницька хоче забезпечити кампанію Трампа компроматом на Гілларі Клінтон, щоб допомогти отримати перемогу на виборах. На зустрічі серед інших були присутні керівник кампанії Трампа Пол Манафорт і зять і радник нинішнього президента Джаред Кушнер, до яких у американського слідства також з'явилось чимало питань. Пізніше стало відомо, що Весельницьку супроводжував колишній радянський розвідник, а також іще одна особа, ім'я якої досі не називається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-