Скандал з сином Трампа: російський адвокат готова дати свідчення в США

Скандал з сином Трампа: російський адвокат готова дати свідчення в США

Укрінформ
Адвокат Наталія Весельницька, яка нібито обіцяла Дональду Трампу-молодшому компромат на Гілларі Клінтон, готова дати свідчення в Сенаті США.

Про це вона заявила RT, передають "Ведомости".

"Адвокат Наталія Весельницька, після зустрічі з якої сина Дональда Трампа запідозрили в готовності приймати допомогу іноземної держави заради перемоги батька на президентських виборах, готова дати свідчення в сенаті конгресу США або через адвокатів. За її словами, вона готова прояснити ситуацію "виключно в правовому полі", готова поїхати в США, якщо їй буде забезпечена безпека", - йдеться в повідомленні.

За словами Весельницької, зараз їй доводиться думати про безпеку своєї сім'ї, зокрема чотирьох дітей, оскільки вона дізналася зі ЗМІ, що про них збирав інформацію керівник Hermitage Capital Вільям Браудер. Дані про її родину і фотографії її будинку Браудер нібито пересилав співробітникові комітету Палати представників з міжнародних справ Кайлу Паркеру, а той передавав це все в держдепартамент. Весельницька висловила впевненість, що Паркер насправді працює на Браудера, а не на конгрес.

Читайте також: ЗМІ: російський адвокат приводила на зустріч з сином Трампа екс-розвідника РФ

Браудера адвокат назвала "найбільшим технологом маніпуляції засобами масової інформації", а появу в ЗМІ інформації про її зустрічі з Дональдом Трампом-молодшим вона вважає помстою Браудера "за той програш, який він зазнав у суді південного округу штату Нью-Йорк у справі Prevezon".

"Він не зміг через прокуратуру США, через уряд не зміг легалізувати свою лажовую історію про історію його загальнолюдської трагедії, якої ніколи не було, і битви за долю людини — померлого, про якого він дізнався взагалі після його смерті. Генпрокуратура Росії в силу федеральних законів і конституції здійснює нагляд за розслідуванням кримінальних справ, і в цій ситуації тут не треба шукати ніякої історії і роздувати з мухи слона. Ця історія взагалі яйця виїденого не варта", - заявила Весельницька.

Раніше повідомлялося, що Трампу-молодшому через посередників запропонували зустрітися з Весельницькою, у якій нібито є компромат на Гілларі Клінтон від російського уряду, той погодився, зустріч пройшла в Трамп-тауер за участю Джареда Кушнера і Пола Манафорта. Однак на зустрічі адвокат почала говорити про проблему з забороною на усиновлення в США російських сиріт, компромату люди Трампа не отримали і зустріч назвали безрезультатною. Першою про зустрічі повідомила The New York Times, Трамп-молодший потім давав роз'яснення і публікував листування про підготовку переговорів з Весельницькою. Його батько, за його словами, про цю зустріч навіть не знав.

Весельницька, як з'ясувалося, у США лобіювала скасування закону Магнітського. В американському суді вона представляла інтереси Дениса Кацива, чия кіпрська компанія Prevezon Holdings першою в США потрапила під розслідування за "актом Магнітського" - щодо можливого виведення в Штати коштів, в обхід оподаткування в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-