Берлін заявляє про зміну курсу стосовно Анкари

Берлін заявляє про зміну курсу стосовно Анкари

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель оголосив у четвер про більш жорсткий курс стосовно Туреччини, канцлер погодилася зі своїм міністром.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Так далі тривати не може. Ми не можемо вести себе так, як раніше. Ми повинні бути більш чіткими, ніж досі, у тому, щоб відповідальні в Анкарі усвідомили, що така політика не залишиться без наслідків», - заявив Габріельна прес-конференції. Він сказав, що позиція узгоджена з главою уряду та іншими політиками.

Канцлер Ангела Меркель, як повідомив її прес-секретар, погодилася з тим, що «запропоновані міністром закордонних справ заходи необхідні і потрібні».

Як раніше повідомлялося, Габріель перервав свою відпустку і повернувся у Берлін для того, щоб на місці координувати відповідь на дії Анкари в останні дні. Нове різке погіршення двосторонніх відносин з Туреччиною спровоковано на цей раз арештом німця, активіста-правозахисника Петера Штойдтнера.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини перериває відпустку через новий скандал із Туреччиною

За словами Габріеля, ФРН намагалася реагувати на кожну чергову ескалацію спокійно і в надії на розсудливість турецької влади. Але марно. Тепер Берлін загрожує Анкарі переглядом умов надання інвестиційних кредитів і економічної допомоги, включаючи держгарантії під кредити, ускладниться двостороння торгівля. Глава МЗС має намір обговорити з колегами з ЄС про перегляд надання допомоги в рамках підготовки Туреччини до вступу в Євросоюз. На додаток МЗС ФРН посилює рекомендації щодо безпеки співвітчизників, які вирушають до Туреччини на відпочинок або у справах бізнесу.

Ще до виступу Габріеля Туреччина, посла якої напередодні викликали «на килим» до МЗС ФРН в Берліні, заявила, що всі звинувачення і закиди на її адресу «неприйнятні» і «переходять межу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-