Британія впевнена у своїх переговорних позиціях щодо Brexit - Мей

Британія впевнена у своїх переговорних позиціях щодо Brexit - Мей

Укрінформ
Незважаючи на втрату правлячою Консервативною партією Великобританії більшості у парламенті за результатами останніх виборів, переговорні позиції Об’єднаного королівства щодо Brexit не ослабли.

Таку думку висловила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, повідомляє Reuters.

«Переговорні позиції Об’єднаного королівства так само хороші, як і були, зокрема через те, що йдеться не лише про позицію Великобританії, але й про інтереси ЄС», - відповіла Мей на запитання про те, чи не ослабли позиції Лондона після голосування.

Читайте також: Лондон визнає, що має сплатити "рахунок за Brexit"

Тим не менш, високопоставлені члени команди Мей відчули зменшення її влади і почали виливати свої розходження у публічну площину. Однак Мей відмовилася різко реагувати на це, звільняючи людей.

«Незамінних міністрів не існує, але наразі команда працює разом і ми просуваємося із роботою, виконуючи те, що від нас очікують британці», - зазначила прем'єр-міністр.

Читайте також: У ЄП занепокоєні: Британія хоче зробити з громадян ЄС "людей другого сорту"

Нагадаємо: цього тижня Британія та ЄС розпочали перший раунд перемовин щодо Brexit. Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс у понеділок зустрівся з головним переговірником Європейського Союзу Мішелем Барньє у Брюсселі. Перший раунд переговорів триватиме чотири дні, після чого у четвер відбудеться планова прес-конференція.

Робочі групи зосереджуються на трьох напрямках: права громадян, вимоги ЄС щодо сплати Британією близько 60 мільярдів євро для покриття поточних бюджетних зобов'язань ЄС та інші невирішені питання, наприклад, що відбудеться з британськими товарами в магазинах ЄС після Brexit.

Читайте також: Лондон оприлюднив Білль про Brexit

У свою чергу четверта група, очолювана Девісом та представниками Барньє Олівером Роббінсом та Сабіне Вейан, фокусує свою увагу на усуненні проблем у Північній Ірландії, коли новий кордон ЄС відокремить британський регіон від Ірландії.

Ще три тижні переговорів, що потрібні для узгодження думок 27 урядів країн-членів, плануються з кінця серпня до початку жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-