Литва перегляне відмову російському журналісту Титову в політпритулку

Литва перегляне відмову російському журналісту Титову в політпритулку

Укрінформ
Департамент міграції Литви ще раз розгляне рішення про надання російському опозиційному журналісту Євгенію Титову політичного притулку.

Про це повідомляє литовський портал Newsroom.

"Департамент міграції Литви погодився з пропозицією російського журналіста Євгенія Титова переглянути рішення про можливість надання йому притулку. Вчора Титов написав листа голові департаменту з пропозицією відкликати скаргу в суд, якщо департамент погодиться ще раз розглянути його прохання", - йдеться в повідомленні.

Титов виїхав з Росії в 2016 році через погрози. Департамент міграції МВС Литви відмовив йому в політичному притулку, потім це рішення підтвердив Окружний суд Вільнюса. Пізніше журналіст подав апеляцію до Верховного суду Литви.

Читайте також: Литовський суд дав 10 років ФСБшнику за шпигунство

Євгеній Титов співпрацював з Радіо Свобода з 2007 по 2016 рік. Він висвітлював теми, пов'язані з порушенням прав людини у Краснодарському краї. 2015 року Радіо Свобода повідомляло про спробу нападу на Титова, що стався після відвідин ним будівництва моста в анексованому Криму. У зв'язку з цим журналіст переїхав до Литви. У разі відмови в наданні притулку в Литві журналіста депортують до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-