Литовський суд дав 10 років ФСБшнику за шпигунство

Литовський суд дав 10 років ФСБшнику за шпигунство

Укрінформ
У Литві Вільнюський окружний суд засудив кадрового співробітника ФСБ Росії Миколу Філіпченка на десять років позбавлення волі за шпигунство.

Про це повідомляє Delfi.

"Суддя Регіна Поцене заявила, що затриманий в 2015 році сорокалітній чоловік є співробітником Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ. На думку суду, Н. Філіпченко користувався фальшивими документами, прагнучи приховати свою дійсну особу, і не раз незаконно перетинав кордон Литви", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Департаменту держбезпеки, це перший випадок в Литві, коли у зв'язку з шпигунством затриманий кадровий співробітник ФСБ.

Раніше литовські правоохоронні органи повідомляли, що Філіпченко прагнув завербувати співробітників Департаменту охорони керівництва (ДОК) Литви з тією метою, щоб вони встановили підслуховуюче  устаткування в робочому кабінеті і резиденції президента Далі Грібаускайте.

Читайте також: "Заблукалі" ФСБшники: в Україні відкрили справу

У п'ятницю ні суддя, ні прокурор ці обставини не коментували. За словами судді, Філіпченко відмовився свідчити у справі. Коли його виводили із залу судна під охороною, він не відповів на запитання журналістів.

Протягом 20 днів вирок може бути оскаржений в Литовському апеляційному суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-