"Заблукалі" ФСБшники: в Україні відкрили справу

Відео
Укрінформ
СБУ почала розслідування стосовно двох затриманих на Херсонщині співробітників прикордонної служби ФСБ РФ за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Про це повідомляє у четвер прес-центр СБУ.

"Слідство встановило, що громадяни РФ, співробітники ФСБ - заступник начальника резервної застави в/ч 9930 Аскар Кулуб та начальник кінологічної групи в/ч 9930 Володимир Кузнєцов - у період з грудня 2016 року до 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України. Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство триває", - йдеться у повідомленні.

Найближчим часом слідчі СБУ оголосять співробітникам ФСБ про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та ініціюватимуть перед судом обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Слободян каже, що із "заблукалими" ФСБшниками розбиратиметься суд

Як повідомляв Укрінформ, українські прикордонники спільно із військовослужбовцями Збройних сил України вночі 30 червня затримали в Херсонській області двох невідомих осіб без документів. Згодом було встановлено, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ РФ. Затримані пояснили, що вони нібито брали участь в навчаннях у якості "порушників", збилися з курсу і таким чином опинилися на території України.

Пізніше Каланчакський суд Херсонської області ухвалив рішення про арешт двох затриманих на 15 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-