Додон виключає втрати для Придністров'я від молдавсько-українського КПП

Додон виключає втрати для Придністров'я від молдавсько-українського КПП

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон запевняє, що відкриття спільного контрольно-пропускного пункту «Кучургани-Первомайськ» на молдавсько-українському кордоні не призведе до погіршення економічної ситуації в Придністровському регіоні.

Про це глава Молдови повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Як президент Республіки Молдова, який є гарантом суверенітету, національної незалежності, єдності і територіальної цілісності країни, заявляю, що відповідні структури виконавчої влади керуватимуться чинним законодавством так, щоб виключити будь-які економічні, фінансові та іншого роду втрати як для жителів Придністров'я, так і для економічних агентів регіону», - наголосив Додон.

Він заявив, що виступає категорично проти будь-яких заходів, які погіршать фінансову ситуацію регіону або можуть призвести до економічних втрат для економічних агентів і жителів Придністров'я.

При цьому Додон зазначив, що за останній час з боку Молдови були прийняті необхідні рішення, у тому числі зміни до Митного кодексу, які надали особливий режим роботи і повноваження співробітникам цього митного пункту. Також було прийнято відповідне рішення про істотне підвищення мінімальної суми, неоподатковуваної податками, для товару, що ввозиться фізичними особами.

Читайте також: Прем'єр Молдови назвав спекуляціями заяви про "блокаду" Придністров'я

Також, додав президент, як і раніше діє закон 2014 року, який звільняє господарюючі суб'єкти Придністров'я від збору за здійснення митних процедур, від плати за забруднення довкілля, від сплати акцизних зборів на імпорт підакцизних товарів у Придністров'я.

«Ми готові вжити й інших заходів з усунення можливих ризиків», - запевнив Додон.

«Досягти реінтеграції країни можливо тільки у рамках переговорного процесу. Будь-які спроби блокувати або змусити силою йти на поступки, не продуктивні і призведуть лише до ускладнення ситуації», - зазначив президент Молдови.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп взяли участь у запуску спільного пункту митно-прикордонного контролю «Кучургани-Первомайськ» на центральній (придністровській) ділянці молдавсько-українського кордону. Україна і Молдова домовилися про розширення співробітництва в цій сфері і відкриття нових спільних КПП на інших ділянках кордону.

Прем'єр-міністр Молдови заявив на відкритті спільного КПП, що запровадження спільного митно-прикордонного контролю здійснюється саме в інтересах громадян і економічних агентів Придністровського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-