Прем'єр Молдови назвав спекуляціями заяви про

Прем'єр Молдови назвав спекуляціями заяви про "блокаду" Придністров'я

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп назвав "спекуляціями" заяви деяких лідерів невизнаної Придністровської республіки про її "економічну блокаду".

Про це він сказав під час відкриття разом з Президентом України Петром Порошенком спільного українсько-молдавського прикордонно-митного пункту контролю "Кучурган", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дивно чути різні спекуляції з приводу так званих планів молдавської та української влади щодо "економічної блокади" Придністров'я. Експорт з цього регіону до України за 2015-2016 роки склав близько 10 млн доларів. Про яку блокаду може йти мова, якщо майже 60% загального обсягу експорту з цього регіону (Придністров'я - ред.) було до країн Європейського Союзу", - зазначив Філіп.

Читайте також: Порошенко і Філіп домовилися якнайшвидше завершити демаркацію кордону

Він підкреслив, що влада Молдови розуміє різницю між лідерами невизнаної республіки та простими людьми, що живуть у Придністров'ї. Саме проблеми населення покликаний вирішити новий пункт спільного контролю. Тепер, за словами Філіпа, економічні агенти зможуть оформлювати вантажі на КПВВ "Кучурган", а не везти їх за багато кілометрів.

Фото Ніни Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-