США і Росія відновили контакти на рівні заступників глав дипломатичних відомств

США і Росія відновили контакти на рівні заступників глав дипломатичних відомств

Укрінформ
Сполучені Штати й Росія відновили формат зустрічей на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств Тома Шеннона і Сергія Рябкова.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Як зазначив пан Шеннон, розмова була прямою, жорсткою, обдуманою й такою, що відображає занепокоєння обох наших сторін, а також нашу прихильність до пошуку рішення", - сказала Науерт.

Читайте також: Держдеп закликав РФ розібратися з переслідуванням геїв у Чечні

Вона зауважила, що переговори, які відбулися в понеділок, особливих зрушень не мали. Водночас, за словами речниці, зустрічі в цьому форматі продовжуватимуться й надалі, однак Держдепартамент не може поки що надати конкретний графік.

У повідомленні, поширеному раніше у вівторок за підсумками зустрічі, зауважили, що США і Росія прагнуть знайти довгострокове рішення, яке подолало би напруження у сфері двосторонніх інтересів.

"Переговори відобразили дух доброї волі, але зрозуміло, що потрібно ще більше працювати", - зазначили в дипломатичному відомстві США.

Читайте також: Трамп визначився з новим послом в Росії - Reuters

Нагадаємо: зустріч у форматі Шеннон-Рябков мала відбутися ще на початку травня в Санкт-Петербурзі, однак російська сторона відмовила у запрошенні американського представника в останній момент після того, як Сполучені Штати розширили пакет санкцій проти РФ.

Одне з головних питань, яке хвилює, в першу чергу, російську сторону, стосується повернення в користування дипломатичних дач в штатах Нью-Йорк і Меріленд, що потрапили під санкції в грудні. Однак в Держдепартаменті США поки не розкривають деталей цих переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-