У Грузії заявляють про силову загрозу через апетити російських окупантів

У Грузії заявляють про силову загрозу через апетити російських окупантів

Укрінформ
Поточний процес фактичної анексії окупованих Росією Абхазії та Цхінвальського регіону є найважливішим викликом зовнішньої політики Грузії.

Про це заявив міністр закордонних справ Михайло Джанелідзе, виступаючи з промовою на «Амбасадоріалі 2017», повідомляє Грузія Online.

«За оцінкою міністра, важка ситуація в окупованих регіонах та прилеглих до них територіях з точки зору безпеки, гуманітарних питань і захисту прав людини є величезним викликом для Грузії і регіональної стабільності», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МЗС Грузії закликає світ дати оцінку російській "повзучій окупації"

Як заявив Джанелідзе на щорічних зборах керівників дипломатичних представництв Грузії, існуючі у світі виклики сильно впливають на регіон Південного Кавказу і Чорного моря, а невирішені регіональні конфлікти і ті, які знаходяться в активній фазі, залишають небезпеку, що з метою відновлення-розширення сфер впливу знову будуть застосовані силові методи.

Раніше повідомлялося, що російські військові встановили ще один зелений банер, на якому вказаний так званий кордон на околиці грузинських сіл - Бершуєті і Собісі, там, де розташовані земельні ділянки місцевих жителів, пересунувши його від старого позначення так званого кордону ще на приблизно 500 м.

МЗС Грузії засудив незаконне встановлення так званого прикордонного знаку в районі села Бершуєті Горійського району, в результаті чого сільськогосподарські землі кількох місцевих фермерів опинилися по той бік лінії окупації.

Центральна влада Грузії обіцяє використати всі можливі важелі для того, щоб ця дія Росії не залишилася без належної міжнародної оцінки та реакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-