Авіабаза НАТО в Туреччині: ФРН наполягає на візиті до своїх солдатів у Коньє

Авіабаза НАТО в Туреччині: ФРН наполягає на візиті до своїх солдатів у Коньє

Укрінформ
Берлін добиватиметься на всіх рівнях можливості відвідання солдатів бундесверу на авіабазі НАТО Коньє в Туреччині.

Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми шукатимемо переговорів з керівництвом Туреччини на всіх рівнях», - сказав Зайберт.

За його словами, зараз йдуть консультації з цього питання на рівні НАТО. Цими днями в Гамбурзі канцлер Ангела Меркель порушувала це питання з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, ситуацію тримає на контролі МЗС.

При цьому Зайберт зазначив, що турецька влада не відмовила остаточно у візиті представникам бундестагу, візит відкладено.

Представник Меркель озвучив її позицію, що не може бути жодних умов: члени бундестагу повинні мати можливість відвідувати солдатів, оскільки саме законодавчий орган схвалює мандати закордонних військових місій, і «це не обговорюється». Глава уряду також наголосила, що німецькі солдати виконують «дуже важливе завдання у рамках місії НАТО, яка знаходиться зараз у вирішальній фазі, - по боротьбі з ІДІЛ».

Читайте також: «Інджірлік»: глави МЗС Німеччини і Туреччини не змогли домовитися

Представник Міноборони повідомив, що на базі НАТО Коньє знаходяться нині 10-15 німецьких військових, які обслуговують літаки AWACS.

Як раніше повідомлялося, турецька сторона скасувала запланований на понеділок візит у Коньє групи німецьких парламентарів, хоча раніше не мала нічого проти цього. Пояснення - напружені відносини між двома державами. На це Меркель у неділю ввечері заявила в інтерв'ю, що не виключає можливості виведення солдатів бундесверу з цієї бази.

Тим часом йде перекидання в Йорданію німецького контингенту з технікою і літаками (розвідниками і заправником) з турецької бази ВПС Інджирлік з тієї ж самої причини - відмови Анкари у відвіданні солдатів депутатами бундестагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-