Siemens може піти з ринку РФ після скандалу з

Siemens може піти з ринку РФ після скандалу з "кримськими" турбінами - ЗМІ

Укрінформ
Керівництво німецького концерну Siemens розглядає можливість виходу з російського ринку через скандал, пов'язаний з поставкою проти його волі і в обхід санкцій двох газових турбін в окупований Крим.

Про це в п'ятницю повідомляє німецьке ділове видання Wirtschaftswoche

"Після того, як дві турбіни Siemens попри на експортну заборону опинилися в Криму, концерн переглядає свій бізнес з Росією", - повідомляє тижневик з посиланням на свої джерела в компанії.

Генеральний директор Siemens Джо Казер, очевидно, розглядає не тільки можливість виходу свого концерну зі спільного підприємства Siemens Gas Turbines Technologies з російськими "Силовими машинами", яке збирає турбіни. Швидше за все, Siemens може також припинити співпрацю з російською компанією Interautomatika, в якій німцям належить 65% акцій. "Цільова група в даний час вивчає це все", - повідомили виданню інсайдери в Siemens.

Відзначається з посиланням на інші ЗМІ, що Interautomatika так "переробила" турбіни Siemens, що практично неможливо визначити, що вони були насправді виготовлені німецьким виробником.

Читайте також: ФСБ затримала директора підприємства, яке постачало турбіни Siemens в Крим

Як повідомляв Укрінформ, представник уряду ФРН Штеффен Зайберт запевнив, що він "дуже уважно стежить за цією справою", за ситуацією, яка є "неприйнятною", і очікує пояснень від компанії, яка має стежити за виконанням режиму санкції. Розглядом справи зайнялася також прокуратура Мюнхена.

У Siemens кореспонденту Укрінформу відмовилися коментувати останній розвиток ситуації і відіслали до прес-релізу за минулий понеділок, в якому йшлося про намір подати позов проти російських партнерів і намір домогтися повернення турбін у Тамань, куди вони спочатку були спрямовані. Позов справді було подано.

До 2014 року російський ринок вважався одним із головних для Siemens, але за останні три роки доходи в Росії скоротилися вдвічі і становили в минулого року 1,2 млрд євро або всього близько 2% глобального річного обігу концерну.

Фото: en.people.cn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-