США може закрити в'їзд громадянам країн, що не виконають нові візові вимоги

США може закрити в'їзд громадянам країн, що не виконають нові візові вимоги

Укрінформ
Державний департамент США вимагатиме від інших країн надання додаткової інформації про заявників на отримання американської візи.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на телеграму, розіслану відомством в середу в усі диппредставництва США.

«Державний департамент США вимагає, щоб всі країни надавали розширені дані з метою допомоги з перевіркою заявників на отримання візи і визначенням того, чи становить мандрівник терористичну загрозу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сенатори США закликали Держдеп не повертати дипломатичні дачі Росії

У телеграмі викладається ряд стандартів, які США вимагають від інших країн, у тому числі надання даних про судимості, а також детальну інформацію про осіб,  підозрюваних у тероризмі.

Також Держдеп може вимагати надати «будь-яку іншу ідентифікаційну інформацію» про заявників на отримання візи, включаючи біометричні або біографічні дані.

Країни, які не дотримуватимуться нових правил або не зроблять кроки для їх виконання протягом 50 днів, можуть зіткнутися з санкціями щодо поїздок своїх громадян у США.

Такі нововведення запроваджуються в рамках виконання міграційного указу президента США Дональда Трампа, який ще у березні заборонив в'їзд до США громадянам з шести країн з переважно мусульманським населенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-