“Вишеград” побоюється, що РФ може лишити армію у Білорусі після “Запад-2017”

“Вишеград” побоюється, що РФ може лишити армію у Білорусі після “Запад-2017”

Укрінформ
Країни “Вишеградської групи” побоюються російсько-білоруських навчань “Запад-2017”, а також морських навчань Росії й Китаю, які ніколи не проводилися поблизу кордонів Польщі.

Про це в ефірі телеканалу TV Republika, інформуючи про питання, які розглядатимуться під час сьогоднішньої зустрічі міністрів оборони країн Вишеграду, заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич.

Навчання “Запад-2017” весь час з'являються в наших розмовах, оскільки ми побоюємося, що росіяни можуть залишити частину армії (в Білорусі) і здійснювати тиск на наші країни”,- заявив Мацеревич.

Він підкреслив, що не менше побоювання викликають також перші за десятки років спільні військово-морські навчання Росії з Китаєм поблизу кордонів Польщі.

Читайте також: У Польщі теж вважають, що наступним кроком Путіна може стати “Білорусьнаш”

“Це вимовний сигнал. Не було російсько-китайських навчань на західному кордоні Росії, що є нашим східним кордоном. Союз (Росії з Китаєм), який пам'ятали ще наші батьки, і який багато років нехтувався, повертається і демонструє свою присутність”,- наголосив глава польського оборонного відомства.

Він додав, що ці навчання відбудуться через декілька тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-