У Польщі теж вважають, що наступним кроком Путіна може стати “Білорусьнаш”

У Польщі теж вважають, що наступним кроком Путіна може стати “Білорусьнаш”

Укрінформ
В умовах погіршення економічної ситуації в Росії режим Путіна для відвертання уваги потребує зовнішніх перемог: найбільш привабливою і легкою жертвою, необхідною для імперського успіху Росії, є Білорусь.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив радник міністра закордонних справ Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський.

“Україна має вже 200-тисячну армію, загартовану за три роки у боях. У свою чергу, балтійські країни захищені системою східного флангу НАТО, базуванням союзницьких військ. Кремль не піде на рішучі кроки під час цих навчань (Запад-2017 у вересні — ред.), оскільки ризики є дуже високими. А якщо Росія все ж наважиться на цю гру, то програє її. Тому жертвою імперської політики Росії, на жаль, вбачаю Білорусь, яка не входить у жодні безпекові системи, та й сама не має захисних сил”, - підкреслив Журавський вел Граєвський.

Читайте також: В МЗС Польщі вважають, що у Путіна немає чим зацікавити Трампа

На переконання експерта, диктатура президента Олександра Лукашенка в Білорусі, де немає такого рівня свободи як в Україні, не становитиме перешкод для путінської ідеології. Тому, з внутрішніх міркувань Путіну не треба ліквідовувати диктатуру в Білорусі, але він потребуватиме імперського успіху.

“Найлегше його можна здобути на білоруському напрямку, Білорусь – це легка здобич для Кремля”, - наголосив радник глави МЗС Польщі.

Як повідомлялось, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов припускає, що на майбутніх виборах в Росії Путін може здивувати "свого" виборця приєднанням Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-