Ілларіонов припускає, що наступний крок Путіна - «Бєларусьнаш»

Ілларіонов припускає, що наступний крок Путіна - «Бєларусьнаш»

Укрінформ
Президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов припускає, що на майбутніх виборах в Росії Путін може здивувати "свого" виборця приєднанням Білорусі.

Про це аналітик сказав в ефірі "Эхо Москвы" у програмі "Особое мнение".

Ілларіонов вважає, що Путін вже повинен робити "подарунки".

“Я просто не бачу кращого подарунка для потенційних виборців на виборах 2018 року, ніж «Бєларусьнаш < ....> Ну, дивіться, ми ж перевірили: «Крим наш» працює, нас там 83 або 86 відсотків. Так з Білоруссю – так там, напевно, під 90 зашкалить», - розмірковує він.

При цьому Ілларіонов не порівнює ситуацію в Білорусі з подіями часів 2014-го в Україні, а Лукашенка з утікачем Януковичем, просто допускає "усякі випадковості в житті".

“Просто я думаю, що з Білоруссю там складніше. Там навряд чи відгризатимуть шматок у вигляді Вітебської або Могилевської області. Там вже краще тоді все, тому що... насправді, в цілому, білоруські громадяни у більшості своїй, насправді, досить добре ставляться до Росії. Це факт життя", - міркує далі Ілларіонов.

Своє припущення про "подарунок під вибори-2018" аналітик обґрунтовує тим, що за Білорусь, мовляв, ще й елементарно "нікому заступитися".

“Проблема Білорусі полягає в тому, що за неї нікому заступитися. Розумієте? Ось, за Балтійські республіки є кому заступитися – вони є членами організації під назвою НАТО. За Україну і Грузію теж є кому заступитися", - пояснює він

За словами Ілларіонова, попри те, що ані Україна, ані Грузія не є членами НАТО, вони неодноразово висловлювали побажання стати членами європейських і західних спільнот, через що в останніх є навіть "певна відповідальність" щодо цих країн і їхніх народів.

“А по відношенню до Білорусі нічого ж немає. Там же жодних ані союзницьких відносин, ані будь-яких інших відносин. Там же у певному відношенні наввіть діють санкції проти Лукашенка і багатьох членів його керівництва. Тому, якщо щось відбувається з Білоруссю, то Білорусь нема кому захистити", - майже переконаний Ілларіонов.

Він також зазначив, що "жорстка вертикалізованість" політичної структури Білорусі запросто може породити параліч системи.

“Тому що, от, умовно кажучи, Лукашенко пішов у ліс по гриби і протягом 24-х годин з ним ніхто не може зтелефонуватись, то питається, чиї накази виконуватиме міністр оборони Білорусі, міністр внутрішніх справ Білорусі, там, керівник КДБ (у них КДБ є), прем'єр-міністр, парламент і так далі? Вся система налаштована на те, що найвищою владою, єдиною владою в республіці є Лукашенко. Якщо цієї влади, цього джерела влади не буде, ну, як би, він виходить з поля управління, чиї накази вони будуть виконувати? Нічиї. Вони чекатимуть, допоки він не з'явиться", - резюмував Андрій Ілларіонов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-