Бєлковський: Путін дав карт-бланш молодим силовикам на погром старого покоління

Бєлковський: Путін дав карт-бланш молодим силовикам на погром старого покоління

Укрінформ
На думку російського політолога Станіслава Бєлковського, старі соратники стають тягарем для президента РФ.

Про це експерт сказав Еху Москви.

«Психологічно ситуація навколо обшуків у найближчих соратників Володимира Путіна цілком з'ясовна. Для президента стають тягарем його старі соратники – тобто ті люди, які з ним на ти, яким він знайомий 20-30 років і які знали його ще далеко не президентом Російської Федерації», - вважає Бєлковський.

На його думку, це абсолютно звичайний феномен свідомості літньої людини, «яким стає все більше і більше Володимир Володимирович Путін».

«Його більше цікавлять молоді, які спочатку з ним на ви і які дивляться йому в рот. Тому Федеральна служба безпеки, де зараз ключову роль відіграє Сергій Корольов – керівник служби економічної безпеки, а донедавна - голова Служби власної безпеки ФСБ, людина, яка очолювала розслідування всіх резонансних справ останнього часу, від губернатора Хорошавіна до лідера позасистемної опозиції Олексія Навального і звичайно Олександра Івановича Бастрикіна і найближчих його соратників – отримав карт-бланш на те, щоб потрусити трохи старих друзів Путіна, які обросли жирком і, мабуть, вирішили, що за близькість до президента їм дозволено все», - вважає політолог.

Експерт прогнозує, що гряде зміна поколінь в оточенні президента, і вже старе покоління не матиме того непорушного впливу, яке воно мало раніше.

У зв'язку з цим він згадав обшуки в будівлі Федеральної митної служби. Глава відомства Андрій Бельянінов, нагадав політолог, працював з Путіним у НДР по лінії розвідки і багато років вважався одним із його близьких соратників.

«Президент сконцентрований на міжнародній політиці, він займається тим, що примушує до любові Сполучені Штати Америки та Євросоюз. Він буде займатися цим до того моменту, поки не будуть хоча б частково зняті санкції. Внутрішня політика і силові структури цікавлять його у меншій мірі. Але вже очевидно, що він дав молодому поколінню силовиків карт-бланш на погром старого покоління», - впевнений експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-