Італія вимагає від НДО припинити допомогу торговцям людьми

Італія вимагає від НДО припинити допомогу торговцям людьми

Укрінформ
Італійський уряд підготував чорновий варіант «морального кодексу» громадських організацій, які підбирають мігрантів у Середземному морі.

Як повідомляє Reuters, проект кодексу викликав негативну реакцію у правозахисників.

«Документ, що складається із 11 пунктів, має бути офіційно представлений дев’яти НДО, які регулярно відправляють рятувальні судна у міжнародні води поблизу узбережжя Лівії. Якщо якась із організацій відмовиться пристати на запропоновані умови, її плавзасобам можуть заборонити заходити у італійські порти», - пише Reuters.

Читайте також: У боях за Мосул обидві сторони скоювали військові злочини - Amnesty

Серед іншого нові вимоги заборонятимуть здійснювати дзвінки або подавати світлові сигнали торговцям людьми, що ті можуть відчалювати від берега. На човнах НДО також пропонується розміщати правоохоронців. Окрім цього, їм хочуть заборонити пересаджувати мігрантів на інші судна, лише висаджувати їх на берег.

Організації Amnesty International та Human Rights Watch, які вже отримали проект документа, наголосили, що у випадку втілення його у життя, життя багатьох мігрантів наражатимуться на підвищену небезпеку.

Читайте також: У Канаді вимагають від Туреччини звільнення політичних бранців

Нагадаємо: лише цього року до Італії з берегів Лівії прибуло більше 85 тис мігрантів, а усього за чотири роки кризи їх кількість склала 600 тис осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-