У Канаді вимагають від Туреччини звільнення політичних бранців

У Канаді вимагають від Туреччини звільнення політичних бранців

Укрінформ
Туреччина має звільнити політичних в’язнів та припинити переслідувати правозахисні організації.

Про це заявила депутат федерального парламенту Канади від партії Зелених Елізабет Мей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вимагаємо негайного звільнення провідних правозахисників, юристів, журналістів та інших членів громадянського суспільства Туреччини, арештованих за надуманими обвинуваченнями у причетності до терористичних організацій», - сказала Мей.

Читайте також: У Туреччині видали ордери на арешт понад 70 університетських співробітників - ЗМІ

Вона визнала, що економічний та соціальний прогрес Туреччини «колись викликав захоплення», однак зараз країна «продовжує рухатися шляхом авторитарного правління».

«Жорсткі заходи президента Ердогана, які призвели до затримання тисяч критиків турецького уряду, ображають найважливіші цінності демократичного суспільства», - наголосила депутат.

Читайте також: Депутати Швеції звинуватили Ердогана в геноциді і злочинах проти людяності

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня був затриманий керівник турецького офісу Amnesty International Іділ Есер та дев’ятеро інших осіб, які разом із ним відвідували семінар у Стамбулі. Напередодні правоохоронці арештували також Танера Кіліча, главу іншої правозахисної організації Amnesty Turkey. Усім затриманим інкримінується приналежність до терористичної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-