Канадське духівництво розкритикувало зовнішню політику країни

Канадське духівництво розкритикувало зовнішню політику країни

Укрінформ
Фокус програм зовнішньої допомоги Канади на репродуктивному здоров'ї, контрацепції та штучному перериванні вагітності є помилковим та суперечить принципу різноманітності.

Про це йдеться у листі президента Асоціації католицьких священників Канади Дугласа Кросбі на адресу глави МЗС країни Христі Фріланд.

«Ми сумніваємося, чи мудро й відповідально стверджувати, що захист абортів та «сексуальних репродуктивних прав» є основою зовнішньої політики Канади, прекрасно знаючи, що це не лише юридично суперечливо, але й повністю протилежне глибоким переконанням багатьох людей як усередині Канади, так і за її межами», - пише Кросбі.

Читайте також: Канада в ОБСЄ підтвердить свою підтримку України

Він розкритикував те, що Канада виділила на допомогу голодуючим в Африці уп’ятеро менше коштів, ніж на «просування абортів й сексуальних репродуктивних прав по всьому світу».

«У ці непевні часи, коли голос та лідерство Канади важливі для усього - починаючи від змін клімату і завершуючи миром у світі, - політичній ідеології не можна дозволяти диктувати зовнішню політику, переважувати здоровий глузд та нашу гуманітарну відповідальність перед людьми у потребі», - йдеться у листі.

Читайте також: Канада виділяє 650 млн дол на жіноче репродуктивне здоров'я

За словами Кросбі, думка про нібито існування загального консенсусу стосовно того, що аборти та контрацепція є універсальними правами людини, є «непереконливою та недостовірною».

«Якщо зовнішній політиці Канади потрібне міцне підгрунтя, захист абортів та «сексуальних репродуктивних прав» точно не може ним бути. І якщо гідність жінок є універсальною моральною константою, вона не може базуватися на принципах, що пересилюють права ненародженої дитини», - підсумував священнослужитель.

Читайте також: Раді пропонують заборонити аборти

Нагадаємо: у березні прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо пообіцяв виділити $650 млн на просування легалізації абортів й відстоювання «сексуальних репродуктивних прав» жінок по всьому світу. Про розподіл перших 240 млн дол у понеділок оголосила міністр міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо.

Ці кошти будуть використані для надання сексуальної освіти, покращення послуг із репродуктивного здоров'я та будуть вкладені у контрацептиви й інші методи планування родини. Щонайменше 65% від усього фінансування передбачено на проекти у Африці. Натомість, на боротьбу із голодом у Південному Судані, Ємені, Нігерії та Сомалі Канада виділила значно меншу суму - $120 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-