Канада виділяє 650 млн дол на жіноче репродуктивне здоров'я

Канада виділяє 650 млн дол на жіноче репродуктивне здоров'я

Укрінформ
Упродовж трьох років Канада виділить 650 млн дол на різноманітні програми із покращення репродуктивного здоров'я та пропагування сексуальних прав у світі.

Про це заявила міністр міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада очолить глобальні дії з підтримки сексуального та репродуктивного здоров’я і прав жінок та дівчат. Жіночі права починаються із права кожної жінки та підлітка контролювати власне тіло та ухвалювати власні рішення», - сказала Бібо.

У міністерстві міжнародного розвитку пояснили, що виділені кошти будуть спрямовані переважно на надання всебічної сексуальної освіти, покращення служб із охорони репродуктивного здоров'я та інвестовані у планування родини і контрацептиви.

При цьому допомогу Канаді у пропагуванні гендерної рівності, розширенні можливостей жінок і дівчат по всьому світу шляхом усунення прогалин в галузі сексуального і репродуктивного здоров'я і прав нададуть «досвідчені глобальні, локальні та канадські партнери».

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп відновив політику заборони бюджетного фінансування організацій, що надають послуги або інформацію, пов'язану з абортами. Після оголошення цього рішення Нідерланди започаткували міжнародний фонд, покликаний компенсувати це антиабортне рішення США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-