Раді пропонують заборонити аборти

Раді пропонують заборонити аборти

Укрінформ
Верховній Раді пропонують законодавчо заборонити аборти, відповідний законопроект № 6239 зареєстрував народний депутат Дмитро Голубов (фракція "Блок Петра Порошенка").

Як повідомляється на сайті парламенту, законопроект зареєстровано 27 березня, текст документа оприлюднено напередодні.

У пояснювальній записці до законопроекту депутат наголошує, що "аборт підриває основи держави (виникає демографічна проблема) і сім’ї (психічне здоров’я жінки надломлюється, моральна єдність подружжя послаблюється, сімейна гармонія порушується). Наслідки аборту в першу чергу несприятливі для жінок – виникає велика ймовірність як фізичних, так і психічних травм чи втрата здатності народжувати дітей у майбутньому".

Метою та завданням законопроекту є заборона штучного переривання вагітності, окрім випадків, встановлених чинним законодавством України.

Законопроектом пропонуються зміни та доповнення до Цивільного кодексу України та закону України "Основи законодавства України про охорону здоров’я" щодо дозволу на штучне переривання вагітності лише у випадках та за наявності обставин, встановлених законодавством (якщо вагітність несе пряму загрозу життю вагітної жінки; є медичні показання щодо патології плоду, несумісної з життям дитини після народження; зачаття дитини в результаті згвалтування).

Згідно із законопроектом, вказані обставини обов’язково мають засвідчуватися комісією відповідних експертів. Також передбачається, що жінці, якій дозволена операція штучного переривання вагітності (аборт), в обов’язковому порядку безкоштовно надаватиметься вся інформація про наслідки такої операції та стадію ембріоногенезу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-