Штати вперше розмістили в Литві ракети Patriot

Штати вперше розмістили в Литві ракети Patriot

Укрінформ
У Литві, Румунії та Чехії починаються навчання НАТО з відпрацювання дій ППО. На територію Литви доставлені зенітні ракетні комплекси з США.

Про це повідомляє DW.

"США вперше розмістили в Литві зенітні ракетні комплекси Patriot в рамках навчань НАТО "Tobrug Legacy 2017", присвячених організації ППО", - йдеться у публікації з посиланням на Міністерство оборони Литви.

Ракети розміщені в рамках "зобов'язань США по забезпеченню безпеки Литви" і готовності Пентагону відправити в регіон додаткові сили.

Вчення Північноатлантичного альянсу одночасно проводяться в Литві, Румунії та Чехії. В Литві у маневрах, що пройжуть до 22 липня, беруть участь 450 військовослужбовців з Литви, Польщі, Великої Британії та США. В ході навчань намічене відпрацювання взаємодії наземних підрозділів ППО союзників. Маневри проводяться в умовах напруженості у відносинах між НАТО і Росії.

Читайте також: Saber Guardian 2017: у Європі стартували масштабні навчання з військовими 22 країн

США часто відпрацьовують розгортання далекобійних засобів ППО в Східній Європі. Так, під час маневрів комплекси Patriot розміщувалися в Чехії і Польщі. Президент США Дональд Трамп на початку липня заявив, що Вашингтон погодив продаж декількох цих комплексів ППО Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-