Німеччина просить у ЄС допомоги з розслідуванням безладів у Гамбурзі

Німеччина просить у ЄС допомоги з розслідуванням безладів у Гамбурзі

Укрінформ
Влада ФРН просить європейських колег про допомогу щодо розслідування безладів у Гамбурзі минулого тижня у ході саміту "Великої двадцятки", коли було затримано громадян 8 країн.

Про це у вівторок пише видання Zeit.

"Міністр юстиції хоче допомоги своїх колег у ЄС, аби швидко знайти відповідальних за безлади у Гамбурзі. Підозрювані з восьми країн сидять у камерах попереднього ув'язнення", - йдеться у статті.

Нині у Гамбурзі у камерах попереднього ув'язнення сидить 51 затриманий у ході безладів. Окрім німців у цій «компанії» представлено громадян Франції, Італії, Іспанії, Нідерландів, Швейцарії, Австрії та Росії. Поліція міста створила спеціальну комісію для розшуку та притягнення до відповідальності винних у здійсненні насильства і «тих, хто за ними стоїть».

До колег звернувся глава міністерства Хайко Маас. Він відзначив, що у розпорядженні є велика кількість фото- і відеоматеріалу, який наразі аналізується, і у цьому дуже допомогло б сприяння європейських компетентних органів. Крім того, поліція звернулася до громадян із закликом надавати зроблені ними записи безладів, які можуть допомогти впізнати хуліганів.

Також Маас хотів би, аби швидко задовольнили на європейському рівні німецькі ордери на арешт підозрюваних осіб.

Зміцнення співпраці відповідає інтересам усіх, підкреслив міністр юстиції, оскільки допоможе попередити відвідування «європейськими туристами-погромниками наступного саміту в іншій країні».

У свою чергу міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр порівняв погромників з неонацистами та ісламськими терористами. "Вони не були протестувальниками. Це були кримінальні анархісти", - підкреслив де Мезьєр.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у ході безладів у Гамбурзі, які тривали кілька днів і ночей, спалили велику кількість автомобілів, розграбували кілька магазинів, вибили скло у будинках, вирвали брущатку з вулиць. Поранення у ході зіткнень отримали 476 поліцейських. 

Читайте також: Поліція Гамбурга підбила "підсумки" саміту G20: понад 400 затриманих

Саміт "Великої двадцятки" проходив у Гамбурзі 7-8 липня. Для забезпечення порядку до міста стягнули понад 20 тисяч правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-