У Варшаві відбулися маніфестації прихильників і противників Качинського

У Варшаві відбулися маніфестації прихильників і противників Качинського

Укрінформ
У Варшаві в понеділок відбулася традиційна щомісячна маніфестація прихильників Ярослава Качинського, які кожного 10 числа збираються в центрі міста, аби згадати жертв Смоленської катастрофи.

Паралельно у центрі зібралася маніфестація противників, які виступають проти дій чинної влади і звинувачують Качинського у нищенні демократії в Польщі, передає власний кореспондент Укрінформу.

Противники Качинського зібралися на Замковій площі і їх маніфестацію було відгороджено металевим парканом і захищено щільним кордоном поліції. Натомість,  Качинський разом зі своїми політичними соратниками пройшли від костелу святого Яна, де проведено месу, до президентського палацу.

“Ми продовжуватимемо свій марш до моменту, коли недалеко звідси будуть пам'ятники президента Речі Посполитої Леха Качинського і пам'ятник, яким вшановуватимуться усі жертви  Смоленської катастрофи”, - заявив Качинський.

Читайте також: Смоленську катастрофу розслідуватимуть ще принаймні рік – міністр

Він підкреслив, що зараз ведеться Смоленське слідство і через певний час усі будуть знати, як було насправді. За його словами, він та його прихильники йтимуть у протилежну сторону, ніж це робили його попередники.

Поліція уникнула сутичок між прихильниками і противниками Качинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-