Держдума хоче узаконити публічну відмову від громадянства України

Держдума хоче узаконити публічну відмову від громадянства України

Укрінформ
У РФ перед отриманням російського громадянства можуть дозволити публічно відмовлятися від українського.

Про це пише "Коммерсант".

"Законопроект, який дозволить скасовувати рішення про надання громадянства засудженим за тероризм, може бути ще раз скоригованим. До засідання комітету із законодавства 11 липня має з'явитися поправка, що дозволяє жителям України, які не можуть отримати довідку про вихід із громадянства цієї країни для вступу в громадянство РФ, офіційно публічно відмовлятися від нього", - йдеться в повідомленні.

За словами глави комітету із законодавства Павла Крашеніннікова ("Єдина Росія"), на засідання комітету 11 липня запрошені представники міграційного та правового департаментів МВС. Вони розкажуть про ситуацію навколо громадян України, які бажають отримати громадянство РФ, але не можуть для цього отримати довідку про вихід із громадянства України.

За його словами, для таких громадян законопроект встановить процедуру "публічного зречення від громадянства України".

Як зазначає видання, дана поправка порушує початкову концепцію законопроекту, що присвячений випадкам скасування рішення про прийняття громадянства.

Читайте також: Молдова називає брехнею звинувачення Москви в блокаді Придністров'я

Рішення доповнити законопроект нормою про публічну відмову від попереднього громадянства було прийнято в Думі кілька днів тому. Співрозмовник "Комерсанта" в нижній палаті парламенту зазначає, що "ситуацію, пов'язану з довідками від України, останні два тижні обговорювали в різних колах, в тому числі в уряді та МВС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-