Адміністрація Трампа ще не прийняла рішення про зброю для України – Держдеп

Адміністрація Трампа ще не прийняла рішення про зброю для України – Держдеп

Укрінформ
Нинішня адміністрація Білого дому перебуває в процесі прийняття рішення щодо надання Україні летальної зброї оборонного характеру у зв'язку з російською агресією проти неї на східних рубежах.

Про це заявив представник Держдепартаменту США під час телефонного брифінгу в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не виключали би, що надамо таку зброю Україні, але ми поки не прийняли рішення в цьому питанні", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства у відповідь на прохання прокоментувати позицію американської сторони.

Читайте також: У Києві сталася стрілянина біля супермаркету, є поранений

Журналісти нагадали йому, що минулого місяця в столиці США з робочим візитом перебував Президент України Петро Порошенко та порушував це питання під час зустрічей у Білому домі й Держдепартаменті.

"Переговори президента Порошенка, коли він був тут, у Вашингтоні, охоплювали  весь спектр співробітництва в галузі безпеки між США і Україною. Тож, бажання України нам добре відомі, й наша позиція продовжує перебувати у стадії прийняття рішення", - зазначив представник Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-