Держдеп розкрив подробиці візиту Тіллерсона в Україну

Держдеп розкрив подробиці візиту Тіллерсона в Україну

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон під час перебування з офіційним візитом у Києві 9 липня говоритиме і з владою, і з громадянським суспільством, щоб отримати об'єктивну картину про нинішню ситуацію в Україні в галузі безпеки, а також в імплементації реформ.

Про це йшлося під час телефонного брифінгу в Державному департаменті США у середу щодо планів візиту Тіллерсона до української столиці, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар під час перебування в Києві намагатиметься поглибити свою взаємодію з українським урядом та вибудувати відносини з українським народом. Під час своїх зустрічей він зосереджуватиметься на двох основних напрямах нашої співпраці з Україною", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Держдеп підтвердив офіційний візит Тіллерсона в Україну

Перший напрям, за його словами, "полягає в підтримці суверенітету й територіальної цілісності України", допомозі в урегулюванні конфлікту на сході країни та відновленні контролю над її міжнародними кордонами.

Інший напрям взаємодії спрямований на підтримку реформ в Україні, зосереджених на побудові сучасного прозорого та підзвітного уряду, який веде країну в напрямку Європи, що було визначено революцією на Майдані в 2014 році.

Читайте також: Тіллерсон: Загроза КНДР потребує глобальної відповіді

За словами представників Держдепу, перебування держсекретаря Тіллерсона в Києві дасть змогу йому почути "з перших вуст" про ситуацію в Україні як з боку влади, так і громадянського суспільства.

Водночас представники відомства не виключили, що під час спілкування держсекретаря США в українській столиці порушуватиметься також питання останньої кібер-атаки.

"Ми усвідомлюємо, що український уряд вважає Росію відповідальною за напади минулого тижня, але ми поки що не готові прийняти таке саме рішення", - зазначив чиновник.

Крім того, у програмі візиту Рекса Тіллерсона до України запланована його зустріч з американськими дипломатами та їх сім'ями, які проходять службу в Посольстві США в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-