Берлін не полишить спроб посадити Пхеньян за стіл переговорів

Берлін не полишить спроб посадити Пхеньян за стіл переговорів

Укрінформ
Вся міжнародна спільнота, в тому числі Німеччина, не полишать спроб посадити Північну Корею за стіл переговорів і змусити її виконувати резолюції ООН.

Такою заявою відреагував на черговий запуск північнокорейської ракети міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Міжнародне співтовариство не заспокоїться, спонукаючи Північну Корею зупинити ці провокації та дотримуватися відповідних резолюцій Ради Безпеки, які включають в себе повне та негайне припинення ядерних випробувань і запусків балістичних ракет і пов'язаних з ними програм", - йдеться в заяві очільника МЗС, зробленій ним під час візиту до регіону Перської затоки.

Читайте також: Білий дім проводить екстрене засідання щодо загрози з боку КНДР

Габріель зазначив, що випробування 4 липня КНДР ймовірно першої міжконтинентальної балістичної ракети являє собою "нову якість загрози миру і безпеці, що виходить із Північної Кореї". Незалежно від дальності польоту ракети, режим у Пхеньяні цим запуском вкотре знехтував вимогою Ради Безпеки, чітко проігнорувавши попередження з боку міжнародного співтовариства, заявив дипломат.

Німеччина, запевнив її представник, наполягатиме у співпраці зі своїми партнерами на те, щоби санкції проти режиму в Пхеньяні виконувалися ефективно та послідовно. Північна Корея має негайно повернутися до міжнародного співтовариства і за стіл переговорів, вимагає Габріель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-