У Канаді вирує лісова пожежа

У Канаді вирує лісова пожежа

Укрінформ
Поблизу міста Ванкувер у канадській провінції Британська Колумбія швидко набирає сили лісова пожежа.

Як повідомили у провінційній пожежній службі, через сприятливі погодні умови площа горіння за добу збільшилася у три рази, досягши 60 гектарів.

Згідно із результатами попереднього аналізу, пожежа була викликана людською діяльністю.

«Більшість лісових пожеж спричинені необережністю. Ми завжди просимо людей бути уважними, коли вони мають справу із будь-чим, що збираються запалити», - сказала Марг Дріздейл із Пожежної служби Британської Колумбії.

Читайте також: Лісова пожежа на Херсонщині: авіацію ДСНС привели у готовність

Гасіння пожежі ускладнюється неможливістю під’їзду до нею спеціальної техніки, адже вузька дорога заставлена автомобілями відпочивальників. З огляду на це влада вже видала наказ на евакуацію усіх туристів.

Наразі із вогнем боряться 60 пожежників, шість гелікоптерів та спеціальний літак. Синоптики попереджають, що найближчими тижнями поблизу Ванкувера пануватиме суха та спекотна погода, що лише сприятиме поширенню вогню.

Читайте також: У Тбілісі горить один з найбільших ринків

Нагадаємо: велетенська лісова пожежа у іншій канадській провінції – Альберта – минулого травня знищила 500 тис га лісу, частину населеного пункту Форт МакМюррей і кілька робочих поселень нафтовиків, а також спричинила евакуацію майже 100 тис. осіб, яким лише за місяць дозволили повернутися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-