Естонія назвала чотири пріоритети свого головування в ЄС

Естонія назвала чотири пріоритети свого головування в ЄС

Укрінформ
Естонська Республіка розпочинає піврічне головування у Раді Євросоюзу і оголошує свої пріоритети.

В історії балтійської країни це буде перша подібна місія на рівні Європейського Союзу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Естонське головування зосередить увагу на чотирьох головних пріоритетах: відкрита й інноваційна європейська економіка; безпечна і захищена Європа; цифрова Європа та вільний рух даних; інклюзивна та стала Європа.

«Цифровий вільний ринок має забезпечити надходження 400 млрд євро до європейської економіки та створити тисячі нових місць. Поглиблення єдиного ринку, зміцнення безпеки ЄС та оборонного співробітництва, завершення формування Енергетичного союзу, протидія кліматичним змінам – це також важливі пріоритет нашого головування», - заявив з нагоди головування прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас.

Читайте також: Естонія хоче офіційного визнання "п'ятої свободи ЄС" - у цифровому просторі

Наголошуючи на пріоритеті «цифрова Європа», уряд Естонії ініціює визнання вільного руху даних у цифровому просторі п’ятою фундаментальною свободою Євросоюзу, на рівні із вільним рухом людей, товарів, капіталів та послуг.

Особливу увагу Естонія упродовж головування присвятить також кібербезпеці та культурі безпечного поводження людей в онлайн просторі.

Головування Естонії у Раді ЄС триватиме з 1 липня по 31 грудня 2017 року.

З 1 січня 2018 року естафету головування отримає Болгарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-