Brexit: Євросоюз може залишитись з дірою в бюджеті €20 мільярдів

Brexit: Євросоюз може залишитись з дірою в бюджеті €20 мільярдів

Укрінформ
Єврокомісар з цифрової економіки та суспільства Гюнтер Еттінгер вважає, що Brexit може завдати бюджету ЄС збитків на суму 20 мільярдів євро.

Про це повідомляє The Guardian.

"Вихід Британії з ЄС може залишити інші 27 країн з дірою в бюджеті 20 мільярдів євро на рік, що вимагатиме додаткових податків від ЄС, щоб заповнити цю нестачу", - йдеться у повідомленні.

"У нас більше не буде Великої Британії, яка була чистим платником, незважаючи на домовленість з Тетчер, тому наш дефіцит становитиме 10-11 мільярдів євро на рік", - наголосив Еттінгер.

За його словами, зважаючи на необхідність фінансування нових ініціатив у сфері оборони та безпеки, "загальний дефіцит блоку може зрости удвічі".

Як зазначається, за правління Маргарет Тетчер Велика Британія забезпечила собі щорічну знижку на свій бюджетний внесок на суму понад 3 мільярди євро. В рамках цієї угоди Німеччина, Австрія, Нідерланди та Швеція також отримували гроші від своїх внесків. Втім, вихід Британії з ЄС означатиме завершення цього грошового потоку, й це може викликати незадоволення серед деяких країн, пише видання.

Бюджет ЄС у 2017 році становив 157,9 млрд євро. Європейська комісія сподівається зберегти деякі внески Великої Британії, попросивши британський уряд виконати взяті на себе зобов'язання, включаючи фінансування пенсій посадовців ЄС.

Фото: Kate Green/Anadolu Agency/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-