Українська діаспора привітала продовження Євросоюзом санкцій проти РФ

Українська діаспора привітала продовження Євросоюзом санкцій проти РФ

Укрінформ
Світове українство вітає одностайне рішення усіх 28 держав-членів Європейського Союзу продовжити до 31 грудня 2017 р. цільові економічні санкції проти Російської Федерації.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, передає кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців високо оцінює держави-члени ЄС за підтримку твердої позиції щодо територіальної цілісності України та закликає посилити тиск на Російську Федерацію, щоб вона вивела свої війська з української території», - сказав Чолій.

Нагадаємо: санкції, введені Євросоюзом у липні 2014 року у відповідь на незаконну окупацію Російською Федерацією Криму і Севастополя та її подальше вторгнення на територію Східної України, спрямовані на фінансові, енергетичні і оборонні сектори та серед іншого передбачають заборону на експорт зброї і товарів, які можуть бути використані для військових цілей, до РФ.

Їх продовження було одноголосно підтримано на Раді ЄС 28 червня. Це рішення ґрунтувалося на доповіді президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо імплементації Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-