КНДР заочно засудила екс-президента Південної Кореї до смерті

КНДР заочно засудила екс-президента Південної Кореї до смерті

Укрінформ
Північна Корея заочно оголосила смертний вирок екс-президенту Південної Кореї Пак Кин Хе та начальнику південнокорейської розвідки Лі Бен Хо.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Пхеньян звинувачує їх у змові з метою вбивства північнокорейського вождя Кім Чен Ина і вимагає від Сеула їх видачі. Як заявило державне інформаційне агентство КНДР, за організацію замаху на вбивство в 2015 році верховного керівника Північної Кореї зрадниці Пак Кин Хе винесено смертний вирок", - наголошується в повідомленні.

За даними північнокорейського агентства, указ про страту Пак Кин Хе і Лі Бен Хо видано спільно міністерством державної безпеки, міністерством громадської безпеки та центральної прокуратурою КНДР.

Джерела інформації про спробу вбивства Кім Чен Ина і причетності до змови південнокорейського екс-президента в заяві не розкриваються.

Нагадаємо: Пак Кин Хе позбулася президентського поста в березні 2017 року в результаті імпічменту, викликаного корупційним скандалом на батьківщині, і в даний час знаходиться під арештом в Південній Кореї в очікуванні суду.

Національне розвідувальне управління Південної Кореї назвало затвердження північнокорейської влади безпідставними, а погрози на адресу своєї країни - недопустимими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-