Пхеньян звинуватив Обаму у

Пхеньян звинуватив Обаму у "загадковій смерті" студента Вормб’єра

Укрінформ
У Північній Кореї заявили у п’ятницю, що причина смерті американського студента Отто Вормб'єра, якого доставили у стані коми в Сполучені Штати з ув'язнення у КНДР, є для влади “таємницею”.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на північнокорейське агентство KCNA.

“Північна Корея заявила у п'ятницю, що причина смерті студента університету США Отто Вормб'єра незабаром після повернення додому є таємницею та відкинула звинувачення у тому, що чоловік помер унаслідок тортур і побиття під час його утримання, назвавши такі заяви "безпідставними", - йдеться у повідомленні.

Прес-секретар міністерства закордонних справ КНДР заявив у коментарі офіційному агентству країни KCNA, що Вормб'єр став "жертвою стратегічного терпіння" колишнього президента США Барака Обами, чий уряд ніколи не просив про його звільнення.

"Той факт, що Вормб'єр помер раптово менш ніж через тиждень після його повернення в США з нормальними життєвими показниками стану здоров'я, є для нас таємницею", - заявив прес-секретар.

У КНДР також наголошують, що з огляду на неодноразові прохання нинішньої адміністрації США та стан, у якому перебував студент, вони відправили його назад на батьківщину з гуманітарних міркувань.

Як повідомлялося, американський студент Вормб'єр, якого нещодавно доправили у стані коми в Сполучені Штати з ув'язнення в Північній Кореї, помер, не прийшовши до тями.

Батько Отто, Фред Вормб'єр, заявив, що не вірить у пояснення режиму Північної Кореї про те, що кома начебто настала в результаті ботулізму й пігулки снодійного. Американські лікарі сказали, що не виявили жодних ознак активного ботулізму, важкої хвороби, що викликається зараженою їжею або забрудненням рани.

За словами батька, Пхеньян не мав жодних підстав приховувати умови утримання його сина у в'язниці та відмовляти йому в належній медичній допомозі.

Офіційний Вашингтон також вважає режим Північної Кореї відповідальним за смерть американського студента.

Як повідомляв Укрінформ, Отто Вормб'єр поїхав до Північної Кореї з туристичною групою. Його заарештували 2 січня 2016 року, пізніше у телезверненні він визнав, що намагався зняти політичний плакат у готелі.

Після короткого процесу 16 березня його засудили до 15 років каторги за злочини проти держави. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-