Держдеп: КНДР має нести відповідальність за смерть американського студента

Держдеп: КНДР має нести відповідальність за смерть американського студента

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає режим Північної Кореї відповідальним за смерть американського студента Отто Вормб'єра, який понад півтора роки утримувався у в'язниці в КНДР та був звільнений минулого тижня в стані коми, після чого помер.

На цьому наголосила в вівторок речник Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що Північна Корея має нести відповідальність за несправедливе ув'язнення Отто Вормб'єра", - наголосила офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства.

Родина Вормб'єра заявила в понеділок, що їхній син Отто помер, не приходячи до тями після звільнення з в'язниці в Північній Кореї. Влада КНДР присудила йому 15 років каторги за те, що він намагався зняти політичний плакат у готелі.

Водночас, Науерт наголосила, що офіційний Вашингтон наполягає на звільненні інших ув'язнених режимом громадян США в КНДР.

"Ми хочемо повернення додому якомога швидше трьох інших американців, яких несправедливо затримали ", - заявила речник держдепу. Вона підкреслила, що незаконне ув'язнення американських громадян в Північній Кореї завжди перебуває у списку пріоритетних завдань, якими займається Державний департамент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-