ПРО у Румунії тільки заради оборони - Йоганніс

ПРО у Румунії тільки заради оборони - Йоганніс

Укрінформ
Розміщення елементів протиракетної оборони на території військової бази Девеселу у Румунії має виключно оборонний характер, і вони не спрямовані проти Росії.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс під час спільної прес-конференції у Бухаресті зі своїм болгарським колегою Руменом Радєвим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми (Румунія та Болгарія) є членами ЄС та НАТО. НАТО - оборонний альянс, у якого немає стратегії, спрямованої проти Росії. Досить часто, на жаль, останнім часом помилково трактуються і питання навколо військової бази Девеселу (на території якої розміщені елементи ПРО - ред.). Наявність цієї військової бази має виключно оборонний характер, і не спрямована проти Росії", - підкреслив Йоганніс.

Президент Болгарії, у свою чергу, зазначив, що усі військові навчання, які проводяться на Чорному морі, під егідою НАТО спрямовані на зміцнення регіональної безпеки.

"Щодо зовнішніх загроз, особливе значення має, як підкреслив і Генсек НАТО Єнс Столтенберг, щоб усі канали взаємного діалогу із Росією були відкритими для відвертих та щирих перемовин, аби уникнути можливих ризиків загострення ситуації у регіоні", - підкреслив Радєв.

Президенти Болгарії та Румунії обговорили у Бухаресті питання зміцнення енергетичної безпеки у регіоні та диверсифікації постачання енергоносіїв.

Президент Радєв перебуває у Бухаресті із дводенним офіційним візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-