Третина росіян бояться нападу України

Третина росіян бояться нападу України

Опитування
Укрінформ
Понад третина росіян відчуває військову загрозу, при цьому більшість із них - з боку США і України. При цьому ймовірними військовими супротивниками Росії вважаються в першу чергу США й Україна, а союзниками - Білорусь, Китай і Казахстан.

Про це повідомив Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД), представивши дані дослідження, проведеного "ВЦВГД-Супутник". 

"Військову загрозу відчувають більше третини росіян. Потенційними джерелами агресії називають в першу чергу США (63% серед тих, хто вважає, що загроза військового нападу існує) та Україну (31%). Значно рідше, ніж в середньому за вибіркою, ці країни зазначають прихильники непарламентських партій (31% і 12% відповідно), а також мешканці Москви та Санкт-Петербурга (51% і 23%)", - наголошується в повідомленні.

Далі в списку йдуть блок НАТО (7%), Китай (5%), Велика Британія (4%), ІДІЛ (4%), Сирія (3%), Німеччина (3%) та інші країни.

За даними дослідження, у складній ситуації союзницьку підтримку росіяни в цілому очікують переважно від Китаю (41%), Білорусі (25%) і Казахстану (18%). Країни колишнього СРСР - за сумою відповідей - набирають близько 20%. Але є й ті, хто розраховує на підтримку з боку США і України, проте таких небагато - по 2%.

"На думку кожного десятого (10%), шукати допомоги в разі військового нападу нам не було би в кого", - зазначає ВЦВГД.

Фото: znaj.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-